Provence bästa viner – så mycket mer än bara rosé

Jag som ansvarar för Provence Specialisten heter Göran Boman, författare till de kritikerrosade böckerna ”Provence – Vita, röda och även roséviner” samt ”The Wines of Provence – Tricolour”. Den  engelska versionen av boken har precis diplomerats av den prestigefyllda internationella tävlingen Gourmand Awards och boken The Wines of Provence – Tricolour kan nu använda titeln ”Best in the World 2020” i kategorien ”French Wine”!

De bästa vinproducenterna i mina böcker är oftast småskaliga, den minsta har endast 3,91 hektar (!) och gör bara två vita viner, där vinbonden själv är djupt delaktig i vinodlingen och vinfram­ställningen. Eftersom produktionen är alldeles för liten för att komma in på det svenska vinmonopolet så ger istället Provence Specialisten dig möjlighet att botanisera i ett stort urval av de allra bästa vinerna från Provence från mina böcker och som du annars bara kan köpa på plats.

Fokus är på den okända skatten av de vita och röda vinerna som finns i alla appellationerna i Provence, samt under den varmare årstiden även roséviner, men då roséviner av högre kvalité och med mer karaktär än de som är mer lättillgängliga i Sverige och som dessutom i vissa fall kan lagras i upp till 20 år!

För logistiken, från er beställning till leverans ända hem till er dörr, samarbetar jag med Franska Vinkompaniet som sedan 2012 har specialiserat sig på att leverera franska kvalitetsviner från mindre vinbönder.

Med mitt vinurval så är målsättningen att leverera unika kvalitetsviner oberoende av vilka viner ni köper:

NYTT: ”.…finns egentligen bara en aktör vars tips jag odelat litar på: Peter Hallgrens Franska Vinkompaniet.

 I våras fick jag veta att han samarbetar med Provence-experten Göran Boman. För att testa lät jag honom sätta ihop en blandad 6-pack, likt Peters viner levererade från Frankrike direkt till dörren. Härliga viner, speciellt de från Ch Grand Boise och Domaine Hauvette. Inte fancy, jetsettare med ”extra allt”, utan rena goda finstämda Hantverk. Viner för kropp och själ.

Perfekt nu också att ha Görans fylliga Provencebok att kolla i.” – Artberg om Vin, September 2020

Välkomna att prova mina utvalda kvalitetsviner
Göran Boman

P.S. Vill du följa vad som händer inom Provence vinområden så titta in på hemsidan ”Wines of Provence” och dess blogg eller följ på Facebook ”The Wines of Provence – Tricolour book