Domaine des Trois Filles

Förföriskt fräscha viner

En mycket ung domän som producerade sitt första vin så sent som 2013, innan dess sålde familjen Arlon druvorna till kooperativ men de drömde hela tiden om att producera sitt eget vin. Som namnet anger så är det tre ”flickor” som driver vingården tillsammans med föräldrarna. Vingården ligger i en sydsluttning mot havet och i ett läge som skyddas från dimmor som kan rulla in från havet och med en Mistral vind som sveper genom vingården och skyddar den mot bladmögelsjukdomar. Vingården omfattar endast 9 hektar men med en medelålder hos vinrankorna på hela 40 år vilket ger koncentrerade och strukturerade viner. Arbetet i vingården görs manuellt och man arbetar ekologiskt men utan att vara certifierad.

Dottern Audrey utbildade sig och praktiserade i Chile och Bordeaux och det var hennes passion för vinproduktion som gjorde att föräldrarna slog till och byggde vineriet och följaktligen så är det Audrey som ansvarar för vinproduktionen. Vineriet ligger under mark och har därmed en konstant temperatur av 14 till 16 grader och den och är givetvis byggd på modernt sätt med pneumatisk press, transport till tank med gravitation och rostfria tankar för jäsning av röda viner samt epoxybelagda betongtankar för de vita och roséerna.

De underbara vinerna kännetecknas av friskhet, koncentration och renhet och med en bra komplexitet. Produktionen av rosévin dominerar men mer och mer rött vin produceras.

Prisklass: $$$

Viner:

  • Trois Filles Rosé på Mourvèdre ca 60%, Grenache och Cinsault.
  • Trois Filles Rouge på Mourvèdre ca 75%, Grenache och Cinsault.

Priset anges i butiken för de viner som är tillgängliga just nu.